tirsdag 15. februar 2011

Husdrømmen : )

Har jo skrevet tidligere at vi planlegger å bygge hus i Hardanger. Ein liten oppdatering på planene våre så langt.



Tomta er kjøpt og betalt, men siden den er skilt ut fra ein landbrukseiendom må eg søke om konsesjonsfritak. Utrolig men sant. Tror ikkje det hadde blitt store gårdsbruket eg kunne starta der. Gårdsdriften får lillebror ta seg av. Han har tatt over heimgården, og driver med frukt. Så vi får tilgang på nydelig Hardangerfrukt når vi flytter.



Vi har bestemt oss for å få huset arkitekttegna, og arkitekten er allerede igang med tegningen. han har fått info om hvordan vi ønsker oss drømmehuset. Håper vi finner den ultimate løsningen. Det blir et kvitt hus på tre etasjer, i gammel nostalgisk stil. Med mønekors og litt gammeldagse vinduer. Takoverbygd veranda ut fra loftstua og stor veranda i første etasje. Skal sitte der å nyte utsikten over fjord, fonn og fjell : )



Planen er å starte med tomtearbeidet i sommer. Sprenge, grave og rydde. Få på plass vei, vatn og kloakk. Grunnmur skal vi sette opp ved hjelp av snille familiemedlemmer som kan dette. Min flinke og snille lillebror er konsulent heime i Hardanger og ringer rundt og ordner masse for oss. Godt å få god hjelp.



Egentlig er det ei veldig spennende tid. Tenk at vi  skal bygge drømmehuset vårt sammen. Innrede eit heilt hus heilt fra bunnen av. Det skal bli fantastisk. Har jo tusen ideer om hvordan det skal bli. Finner masse inspirasjon hos alle flinke interiørbloggere som eg besøker.

Blir veldig glad for tips og ideer fra dere som allerede har bygd drømmehuset sitt.

Til slutt et lite bilde av de skjønne øredobbene eg fikk av kjæresten i går.



Ha en super tirsdag folkens : )

2 kommentarer:

  1. Hei,stakk en tur innom deg jeg:)Så fin blogg! Og det høres ut som et fantastisk hus !!!!!Vi bygde hus for 2 år siden,et hvit hus med 2 etasjer med stor veranda og hage men ingen utsikt:( Kunne gjerne gjort en del ting annerledes men det var de penga og diverse som setter stopper på det meste :( De sier man skal bygge 5 ganger før man lærer "triks" og blir helt fornøyd... men høres ut som et sinnsykt fint hus dere får :))) Skal følge med deg kanskje du legger ut bilder etterhvert:)
    Klemmer

    SvarSlett
  2. Så koselig med besøk :)

    Gleder meg kjempemasse til bygge. Skal nok legge ut bilder av prosessen : )

    SvarSlett